Pagina's

dinsdag 15 november 2011

Hmmmarsepein

Marsepein maken... blijkt eenvoudig te zijn! Basisverhoudingen?
- 250 gram suiker;
- 250 gram amandelpoeder;
- 1 eiwit.

Eenvoudig toch? En zo klaar te maken in de klas! En klaar om mee te geven met de leerlingen.
Maar natuurlijk kan het nog beter. Het leuke aan marsepein is, dat je het kan bewerken zoals klei. Met andere woorden, we gaan boetseren met marsepein en maken eetbare vormpjes. Een ideaal cadeau voor een vaderdag, moederdag, sinterklaasfeestjes, ... Of gewoon zomaar.

Tijdens mijn stage in het derde leerjaar maakte de juf marsepein en mochten de leerlingen (en ikzelf) hiermee experimenteren.
Hieronder enkele foto's om de sfeer even te tonen. Probeer zeker zelf eens uit! Het is leuker dan je denkt (en het smaakt daarna nog eens zo goed omdat het zelfgemaakt is!).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten