Pagina's

zondag 8 januari 2012

Nieuwjaarsconcert

Het orkest waar ik in speel, heeft per jaar zeer veel verschillende optredens. Het eerste dit schooljaar speelde ik niet mee, maar het nieuwjaarsconcert en eerste concert van 2012, wou ik zeer graag meespelen. Het was eens een hele belevenis zo naar Ieper gaan om daar te gaan spelen in een cultureel centrum.

Gepakt en gezakt vertrokken we om 13.42 vanuit Dendermonde, zodat we zeker tegen 17uur op het podium zouden zitten om te repeteren. Het wonder gebeurde en iedereen zat op deze raccord om 16.45 al op het podium. Dit was tien minuten te vroeg! (Normaal starten we steeds een kwartier te laat...).

Na een goede twee uur repeteren was het tijd voor een pauze en een avondmaal. Om 20 uur zou het concert beginnen. We kregen te horen dat er een goede 100 mensen aanwezig gingen zijn, want zoveel kaarten waren er ongeveer verkocht. Na een lekkere maaltijd gingen we snel even de instrumenten nakijken en inspelen zodat we helemaal klaar zouden zijn tegen het concert.

Zo stonden we dan om 20uur achter de gordijnen te wachten om op te gaan. Iedereen vroeg zich af waarom er zoveel vertraging was. Er bleek echter nog maar 21 man in de zaal te zitten, waardoor we nog even gewacht hebben voor we opgingen. Jammer genoeg is er geen extra volk meer bijgekomen en speelden we dus voor 21 mensen (8 mensen uit Ieper en 13 mensen die met ons meegekomen waren.) De speech van de organisator was voor het orkest dan ook wel behoorlijk grappig, zeker toen ze zei:
"Dit orkest speelde al voor volle, volgelopen zalen." Maar goed, we hebben ons met ons 54op het podium zeker geamuseerd met het spelen van promsmuziek zoals we op de Gentse feesten doen! (The Bells of the Notre Dame, Joe Cocker, Coldplay, Mika, ... )

Maar hopelijk is er op ons eigen niewjaarsconcert (22januari om 11uur in zaal Belgica te Dendermonde voor de geïnteresseerden) toch net iets meer volk!



Opmerking: Ook dit is geen opname van Dynamic.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten